top of page
תמונת הסופר/תיואב לייבוביץ

על הירדמות ושינה טובה


שמתי לב לתופעה שהופכת שכיחה. יותר ויותר משתתפים בקורסים מתלוננים על קושי להירדם או קושי לישון לילה ברציפות. לפעמים המדיטציה עוזרת ולפעמים יש צורך בעוד חידודים משלימים שקשורים לאורח חיים נכון או דווקא הימנעות מהרגלים מזיקים. אז משתף אתכם בטיפים שאספתי מכל מיני מקורות וגם, פשוט מתוך מודעות לעצמי. הסעיפים מסודרים בסדר אקראי.


1) הימנעות ממסכים כשעה, שעתיים לפני השינה. המסכים גורמים להכרה תזזיתית בגלל ריבוי וקצב התמונות שמתחלפות מול העיניים. בנוסף, האור הלבן מהמסך גורם לגוף שלנו לחשוב שעכשיו יום ולא לילה. כתוצאה, האיזון ההורמונלי משתבש, נוצר סטרס והגוף לא מוכן לשינה כראוי.

אז מה כן אפשר לעשות במקום? אפשר לקרוא ספר למשל, לשטוף כלים או פשוט לשבת ולחשוב על היום שהיה - על מה אני מוכיר תודה ואת מה הייתי רוצה לשפר לפעם הבאה. אפשר לערוך יומן אישי עם התשובות. - 3 דברים שקרו היום ועליהם אני מודה? - ובאופן כללי, על מה אני מוכיר תודה בחיי?

בנוסף, מומלץ בזמן הפנוי שנוצר לתרגל טכניקות הכנה לשינה (ראה פירוט טכניקות בסעיפים למטה).

2) הימנעות מאכילה בשלוש השעות האחרונות של היום. זה נשמע קשה ולחלקנו אולי עינוי אבל אם תשימו לב הגוף בכלל לא מבקש מזון בשעות הערב המאוחר. ואם הוא כן, זה כנראה יותר תיאבון ותשוקה לאוכל מאשר רעב שמגיע מהבטן. נסו להבדיל ולהבחין בחייכם בין דפוסים התנהגותיים שמופיעים באופן רפיטטיבי בזמן קבוע לבין צרכים משתנים שעולים בהתאם לסיטואציה.

ההיגיון מאחורי הסעיף הוא פשוט, כשאנחנו נמנעים מאכילה הגוף מתעסק פחות ופחות בעיקול, ספיגה ופירוק של המזון ויותר בהרפיה ומנוחה. ואז ההירדמות קלה יותר והשינה עמוקה יותר. אגב, בזמנים שהבטן ריקה הגוף פנוי גם לריפוי וסילוק של פסולת ולכן הריפוי הפיזי וגם הנפשי מתרחש באופן טבעי בצורה יעילה יותר.

3) יחסי מין - פעילות מינית מענגת, קשובה ומודעת היא צורך בסיסי עבורנו. היא בריאה לנו. היא מניעה את האנרגיה בכל הגוף, משחררת תקיעויות ותורמת לחיים בשפע של רבדים בתוכינו.

4) נשימה עם התמקדות בהוצאת האויר. מכניסים אויר באופן רגיל ומוציאים אותו בצורה מעודנת כדי להאריך את הנשיפה ככל האפשר. אפשר להוסיף צליל חלש כדי להאריך את הנשיפה, ומי שרוצה הפקט רגיעה עוד יותר דומיננטי אז להוסיף גם עצירת נשימה לכמה שניות בסוף הנשיפה. תרגול כזה לאורך 5,10 דק' כל לילה יעזור לכם להירדם באופן טבעי ונעים. ההיגיון הפשוט של היוגה מאחורי הנשימה הוא כזה: שאיפה מעוררת ומטהרת, ואילו נשיפה מרגיעה ומוציאה פסולת.

מומלץ וכדאי לתרגל את טכניקות הנשימה בהתמדה לאורך זמן.

5) מדיטציית מיקוד בנשימה או סריקת גוף. אחרי טכניקות הנשימה כדאי לתרגל מדיטציה כדי לעבוד על הרובד המנטלי שעלול להחזיק סטרס או עומס מחשבתי וריגשי. מי שמעונין.ת לקבל הנחיה מוקלטת של מדיטציות לתרגול ביתי, ללא עלות, מוזמנ.ת לכתוב בתגובות.

6) פלאפון על מצב טיסה או מצב שקט ולא מונח בחדר שינה. על שידת הלילה שימו שעון דיגיטלי קטן כדי לדעת מה השעה במקרה הצורך. כדאי מאוד להימנע מצלילים ואורות קטנים במרחב השינה.

7) מומלץ להתקלח לפני השינה. למים יש השפעה מנקה ומטהרת על הגוף והאנרגיה שלנו. המקלחת גם עוזרת ''להוריד" את היום שהיה וליצור התחדשות מנטלית.

שתיית כוס מים לפני שנכנסים למיטה. כי הגוף נמצא בצום של 6-8 שעות בעת השינה. 8) שינוי שעות השינה ליקיצה והירדמות מוקדמות. ידוע שאבות סבותינו הלכו לישון לאחר השקיעה ושוך המדורה עוד מתחילתה של האיבולציה. לכן ערות בשעות הלילה הקטנות איננה טבעית לנו. כדאי ומומלץ ללכת לישון בסביבות השעה 22:00 משום שלאחר השקיעה ובעת החשיכה הגוף מוריד הילוך בפעילות שלו, האיברים הפנימיים והייצור ההורמונלי מעטים את קצב עבודתם. הגוף נכנס לרגיעה והרפיה. חשוב לא ללכת לישון בשעות מאוחרות ולשחוק את האנרגיה הקטנה בלאו הכי שקיימת במערכת בשעות הללו. היא הרי נועדה לעיקול וריפוי שמתרחש בעת השינה.

טיפ אחרון חביב שראיתי בסרטון של סדגורו: 9) לא לישון עם הראש לכיוון צפון. בצד הצפוני של כדור הארץ יש משיכה צפונה, בצד הדרומי יש משיכה דרומה. וזה כולל גם משיכה של נוזלים בנפח גדול כמו אוקיינוסים או נוזלים בנפח קטן יותר כמו הדם בגופנו. אומנם המשיכה מעודנת ביותר ולא מורגשת בתוכינו אך יש כאלה שעלולים להיות רגישים וכדי למנוע זרימת יתר של דם אל הראש מומלץ לישון בכיוונים אחרים. שינה ערבה יואב ♥

57 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page